Бубата (и половин село) дават акъл на Президента!

ДО

ПРЕЗИДЕНТА

На „Дондуков”

 

Господин Президент,

Ние у наше село решихме да Ви пишем и да Ви дадем акъл един вид. И пари щяхме да Ви дадеме, ама нямаме. Оти немаме – Вие си знайте.

Начи за служебният кабинет иде реч. Та да ви дадем съвет, оти може и около Вас положението да е дет вика народа – „акъл море-глава шамандура”. Та шъ го каръме накратко, оти немаме много време – ни Вие, ни Ние. Та начи:

За Министър Председател – първо да е човек дето е учил и много работил.  Ама не учил на принципа „Крака ходили на училище- глава не ходила”, ами наистина учил. Работил не над себе си, а хляб да яде.

За Министър на финансите: Финансист дето е учил много науки, ама дето и да е гладувал. Оти сит на гладен не верва.

За министър на икономиката: Човек дето е бил финансист, ама на фирма дето е произвеждала нещо.  Човек дет мой да намери входа на завода.

За ДКВЕР-то, да не е от КГБ-то, нито от ДС-то, ами човек дет знае гат тока те удари ко става. Оти него може бързо да го удари тока.

За министър на правосъдието – човек дет знае що е право, ама не само кът наука ами и кое е правилно и га не е правилно да знай как да стане работата, та да ги усъдят.

За министър на вътрешните работи – човек дет знае кво е да си бит, да знай, че който ни мой да опази народа, няма да мой да съ опази от народа.

За социален министър тук шъ мъ извинявате за приказката, ама трябва да е човек дет знай „от де серът гладните”.

Министър на земеделието и храните: Е те тук векен е сложна работата. Там Вий си гу избирайте, оти ние сме предубедени. Ама едно да Ви кажем – на тоя още първия ден му дайте една мотика ямболска – 6-ти номер. Га я дигне, да мой сянка да му прай. Оти такава ке му връчим, ко не съ опрай.

За сега толкоз. Ако го закъсате пишете на:

Кръчмата на Бубата

Мегдана

Наше село

 

Поздрав най-сърдечен

Бубата & Cие

Коментирайте

Безплатен Абонамент

Получавай безплатно най-новите новини и истории.

Без спам! Винаги можеш да се отпишеш.

Следвайте ни

RSS FeedFriend me on FacebookFollow me on Twitter

Анкета

Икономическите програми на партиите ще са:

View Results

Loading ... Loading ...