Накратко вечерните новини – нищо страшно, спете спокойно

SOFIX210213Оставката на правителството беше приета. Протести от хора и животни да не се приема оставката пред Парламента.  Президента е бил изненадан също като Парламентарната група. Ще проведе консултации при прозрачност и спазване на конституцията. Няма да бърза и ще си изпълни конституционното задължение да състави служебно правителство. Толкоз.

Фондовата борса и играчите на нея като че ли не се впечатлиха от ситуацията и спада от вчера, днес бе почти компенсиран. Ако пулса на икономика е борсата, значи всичко е спокойно.

След попълване на финансовият резерв и сравнително високата доходност на аукциона вчера (ако 1% годишно е висока стойност) министерството на финансите излезе със съобщение, че отменя планирания за 25 февруари 2013 година аукцион за продажба на 3-годишни ДЦК за общо 40 млн. лв. Сигналът е ясен – имаме достатъчно средства, няма да се поддадем и да плащаме по-висока лихва. Накратко – Дянков в най-добрата си форма.

По света не виждат трагедии в ситуацията. „Файненшъл Таймс” цитиран от БТА, го обобщава най-добре – „Тлеещото разочарование от политическия елит, смятан за корумпиран и обслужващ собствените си интереси, избухна, след като месечните сметки за електричество скочиха до 100 евро при средна месечна заплата от 387 евро.” Как беше – „толкоз, останалото е политика”.

Коментирайте

Безплатен Абонамент

Получавай безплатно най-новите новини и истории.

Без спам! Винаги можеш да се отпишеш.

Следвайте ни

RSS FeedFriend me on FacebookFollow me on Twitter

Анкета

Икономическите програми на партиите ще са:

View Results

Loading ... Loading ...