Още ли?! Изскочи и писмо за строежа на АЕЦ „Белене”!!!

Abramovich

Абрамович на посещение в Белене

Наши източници от МИЕТ съобщиха за подадено писмо за намерения за изграждане на АЕЦ „Белене”. Интересното е, че в писмото специално се посочва, че цялата инвестиция ще бъдат осигурена от личните средства на инвеститора. След проведено проучване първо получихме уверение от БСП, че нашите данни отговарят на истината и че това е било прикрито от правителството на ГЕРБ. От щаба пък на ГЕРБ заявиха, че това не е вярно и лично г-н Бойко Борисов е  осигурил средствата. Мартин Димитров пък посочи, че ще се откаже от СДС, ако това се окаже вярно. На въпрос на наш репортер за становището на Миглена Кунева, тя е заявила, че при нейните обиколки сред гражданите на България е получила множество искания за второ присъединяване към ЕС, при което да затворим новопостроените реактори.

По-късно в неделният ден при почистване на коридорите една наша читателка, която работи като чистачка в МИЕТ е открила в един чувал и самото писмо за инвеститорските намерения. Ние се свързахме с неговият автор – Роман Абрамович, който в телефонно интервю каза следното:

„Да, намеренията са ми да изградя АЕЦ „Белене”. Не ми е необходима държавна гаранция за изкупуването на тока, защото правителството на Чукотка гласува за изкупуване на целият ток от бъдещият АЕЦ!” На въпроса ни защо се е насочил към България, той заяви, че от много време е фен на отбора на „Левски” и това е наклонило везните в полза на България.

След интервюто се свързахме и със собственика на „Левски” за потвърждение на новината. Той сподели, че този интерес отдавна е известен, но всичко зависи от Парламента и те трябва да осъзнаят, че е необходимо да работят за интереса на България. Той добави и че се водят вече преговори за трансфер на Гаджев в Челси, като само се уточняват подробностите. По данни от Баждеков става въпрос за комбиниран трансфер – Гаджев в „Челси”, срещу паричен трансфер от 5 милиона паунда плюс Тери, Торес и Лампард в „Левски”.  Лампард в личен разговор с г-н Батков е заявил, че ще е щастлив да рита за „Левски”, вместо на Чукотка.

По неофициални данни това няма да е единствената сделка на Абрамович с България, като той е заявил, че ще съдейства за изграждане на завод за лед в Чукотка, където ще предостави свой свободен парцел от десет квадратни километра безвъзмездно на българските инвеститори. Ледът от своя страна ще бъде изкупуван за охлаждане на реакторите в АЕЦ „Белене”.

Росатом е заявил, че вече са подписали договор за продажба на реакторите на Абрамович. Това става срещу сумата от 1 Рубла, като в замяна Абрамович се съгласява да не купува самата Росатом.

Накрая сме длъжни да заявим – Честит първи април!

Коментирайте

Безплатен Абонамент

Получавай безплатно най-новите новини и истории.

Без спам! Винаги можеш да се отпишеш.

Следвайте ни

RSS FeedFriend me on FacebookFollow me on Twitter

Анкета

Икономическите програми на партиите ще са:

View Results

Loading ... Loading ...