Политици, циници, разни лаици, силиконови цици и болен зъб (автор: Павел Стършев)

Последните дни ме боли зъб. Всеки ден ходя на зъболекар. Каква е връзката с политиците!? Никаква – за тях от мен или хубаво или нищо. Точка.

И ми е криво, защото ме боли зъб. Споменах, че ме боли зъб нали?! Добре. Като болка в зъб са ми и изказванията по икономически въпроси на политиците. Даже исках да спра да пиша. И да си изхвърля дипломите по икономика. Баща ми ми забрани да си изхвърля дипломата по икономика. А защо исках да я изхвърля!? Ами не разбирам какво ми говорят политиците по икономическите теми. Като не разбирам значи не ми е заслужена дипломата. Или пък, защото ме боли зъб. Точка.

Цинично е да ме боли зъб в такова време. И е гадничко, защото не мога да ям. Боли ме като ям бе! Боли ме и като консумирам говоренето за успехите в икономиката последните четири години. Пробожда ме чак в мозъка. Такава болка! Е, казват, че има и малко ама съвсем малко неуспехи. Ей тъй, като да те прещрака само лекичко зъба. Или като да те пусне леко зъба. Май споменах, че ме боли зъб. Споменал съм – добре! След това обаче друг казва, че не са успехи, а провали. Щрак болка до мозъка. Успехите били преди тези четири години. Щрак. Пак били четири години – успехите де. И с интервал от четири години пак щели да бъдат успехи нови четири години. Щрак. Бе все за четири години става въпрос! И да, не става въпрос за икономика. Последно щрак! Точка.

Като лаик не си оправям сам зъбите, а ходя на зъболекар. Всеки лаик цитира каквото му е угодно и както му е угодно. И никога не греши (лаика де), защото чашата е наполовина пълна или наполовина празна. Само да не е със студена вода. Полу-пълно-празната чаша де. Защото от студената вода боли зъб. Щрак. Сигурен съм, че споменах, че ме боли зъб. Никога не започвайте изречение със „защото”. Защото ще се издадете, че сте лаик. Освен ако не сте политик. Защото ако си политик не си лаик. Ей така, аксиоматично. Защото… ми защото така. Точка.

Силиконови цици?! Това пък що?! Е, от де да знам! Ей тъй за красота сигурно! Все пак ме боли зъб – знам ли какво ми прищрака! Красотата ще спаси света нали?! Значи силиконовите цици ще спасят икономиката на България. Еха, има логика! Що пък да няма?! С какво ли друго не са я спасявали?! Що да не е и с цици. Що пък да не са и силиконови. Точка.

Разбрахте ли за какво писах?!

Не?! Нормално… И аз се чудя защо го написах…

А, сетих се! Щото ме боли зъб. Може и заради друго да е…

А да, що не взема да си оправят икономиката, вместо да говорят за нея. Пардон… зъба…

Точка.

 

Коментирайте

Безплатен Абонамент

Получавай безплатно най-новите новини и истории.

Без спам! Винаги можеш да се отпишеш.

Следвайте ни

RSS FeedFriend me on FacebookFollow me on Twitter

Анкета

Икономическите програми на партиите ще са:

View Results

Loading ... Loading ...