Що пък да не се срещне бизнеса с правителството?! – част 2-ра

На 03.12.2012 г. се проведе седмата годишна среща на бизнеса с правителството, организирана от в-к „Капитал“.

Почти всички участници от страна на управляващите в момента се обединиха около няколко приоритета за бъдещото развитие на България в икономическата сфера. В няколко публикации ще представим тези приоритети.

Вторият приоритет около, който се обединиха участниците е модернизиране на държавната администрация и приоритетното въвеждане на електронно правителство. Министър Дянков, декларира, че държавната администрация ще бъде стимулирана  към по-добра работа за бизнеса, като това може да бъде постигнато с финансови стимули за служещите в администрацията. Последните данни са показателни – намалява броят на служителите, но се увеличава заплащането. Еврокомисар Кристалина Георгиева също посочи това като приоритет, а именно „модернизиране на публичните финанси“.

Нашият коментар: Първо като коментар и по-скоро предупреждение, бихме искали да посочим нашата публикация два дни преди да се проведе срещата „Съботен урок по български език и математика“ (http://leconomics.com/sa-boten-urok-po-ba-lgarski-ezik-i-matematika/). Второ, бихме искали всички мероприятия да имат ясни цифрови показатели като цели. Да бъде също така ясно какъв е ефекта за бюджета. И не на последно място да бъде чуто мнението на бизнеса дали наистина е постигнат положителен ефект с тези модернизации.

Коментар на Бубата: Много у хубаво това, обаче се сещам за Мето Черното. Та той тъй разправя: Нищичко не искам от живота. Само една службица с бюрце – може и да е счупено. И едно столче – може и да е кекаво. И едно печатче искам. И само от мен да зависи дали да го ударя! Друго в тоя живот не искам. И заплата дори не искам.

Коментирайте

Безплатен Абонамент

Получавай безплатно най-новите новини и истории.

Без спам! Винаги можеш да се отпишеш.

Следвайте ни

RSS FeedFriend me on FacebookFollow me on Twitter

Анкета

Икономическите програми на партиите ще са:

View Results

Loading ... Loading ...